Vlaamse regering organiseert Flanders Remembers in St. Paul's Cathedral

Door Geert Bourgeois op 8 november 2018, over deze onderwerpen: Vlaamse regering

Op 8 november organiseert  de Vlaamse Regering voor de vijftiende keer het “Flanders Remembers” concert. “Met de herdenking van de gesneuvelde Britse en Commonwealth soldaten brengt dit ontroerende concert hulde aan de hechte band tussen Vlaanderen en het Verenigd Koninkrijk. We zetten deze bijzonder viering van honderd jaar wapenstilstand extra in de kijker met een unieke locatie in de monumentale St. Paul's Cathedral, het orgelpunt van vier jaar durende herdenkingsplechtigheden van ‘14-’18”, aldus minister-president Geert Bourgeois.

Minister-president Geert Bourgeois ontvangt er een 2000-tal gasten, waaronder de Britse Minister voor Buitenlandse Handel Liam Fox , Ambassadeurs van de EU en de Commonwealth, Britse parlementairen, de Lord Mayors van Londen en Westminster en dignitarissen van de Queen.

De voornaamste gasten zijn echter de veteranen en organisaties waarmee Vlaanderen de afgelopen vier jaar een zeer succesvolle samenwerking op touw heeft gezet. “Vlaanderen heeft intens samengewerkt met de Britse partners om op een waardige en betekenisvolle wijze honderd jaar “Groote Oorlog” en de vredesgedachte onder de aandacht te brengen. Deze samenwerking tussen Vlaanderen en het Verenigd Koninkrijk zet zich ook voort met dit concert dankzij een unieke samenwerking tussen Britse en Vlaamse artiesten onder leiding van dirigent Dirk Brossé” vervolgt Bourgeois.

Herdenkingen zoals vandaag herinneren ons aan de offers, maar ook aan de solidariteit van de soldaten die streden en sneuvelden tijdens de Eerste Wereldoorlog. De Vlaamse regering blijft inspanningen leveren om deze herdenking en de hoop op een duurzame vrede ook na 2018 door te geven aan de generaties die na ons komen. honderd jaar wapenstilstand zet naast de vredesgedachte ten slotte ook Vlaanderen op de kaart als internationale topbestemming voor vredestoeristen”, besluit Bourgeois.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is