Transparantie in de toeleveringsketen, met innovatieve technologieën

Door Geert Bourgeois op 23 november 2018, over deze onderwerpen: Vlaamse regering

Op initiatief van minister-president Geert Bourgeois organiseert de Vlaamse overheid samen met de Sociaal-Economische Raad van Vlaanderen (SERV) op 26 november 2018 de conferentie ‘Transparantie in de toeleveringsketen door innovatieve technologieën’ in het Vlaams Parlement.

Consumenten en investeerders zijn steeds gevoeliger voor ethisch ondernemen. Ze vinden het belangrijk dat arbeiders een eerlijk loon krijgen, dat ze in veilige omstandigheden werken, dat er geen kinderarbeid is en dat er zorg wordt gedragen voor het milieu.

De winnaars zijn bedrijven die ethisch ondernemen en de consument transparantie geven over hun hele keten. Met deze conferentie willen we daarom Vlaamse bedrijven oproepen om innovatieve technologieën  zoals artificiële intelligentie en blockchain in te zetten om de transparantie van hun toeleveringsketens voor de consument te verhogen”, aldus minister-president Geert Bourgeois

Minister-president Geert Bourgeois zal de conferentie met sprekers uit het bedrijfsleven, de academische wereld en het middenveld inleiden.

De keynote spreker is Louis Roy. Hij staat aan het hoofd van OPTEL, een Canadees bedrijf dat wereldleider is in systemen voor inspectie en traceerbaarheid.

Meer informatie over het programma en de sprekers vindt u op deze pagina.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is