Randstad: Vlaamse overheid is 'aantrekkelijkste publieke werkgever'

Door Geert Bourgeois op 25 april 2019, over deze onderwerpen: Efficiënte overheid, Overheid
Randstad Award

Minister-president Geert Bourgeois ontving vanavond in naam van de Vlaamse overheid de Randstad Award voor ‘Aantrekkelijkste publieke werkgever’ uit de handen van arbeidsmarktexpert Jan Denys. “Onze transitie naar een efficiënte, moderne en oplossingsgerichte kennisoverheid wordt duidelijk gesmaakt. Vertrouwen geven en ondersteunen waar nodig, de betutteling wegwerken, dit samen met onze meer dan 28.000 gedreven ‘civil servants’, die hun job met passie invullen. Ik ben tevreden dat dit ook door de buitenwereld zo ervaren wordt”, zegt minister-president Geert Bourgeois.

De Vlaamse overheid leverde de laatste jaren heel wat inspanningen om een aantrekkelijke werkgever te zijn, met onder andere aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, het creëren van een community met een goede werksfeer, een doorgedreven preventie en re-integratie beleid, een geslaagd diversiteitsbeleid, een goede balans tussen werk en privé, bevorderingsmogelijkheden voor contractuelen, tweede pensioen pijler en een goed selectiebeleid.

De kwaliteit van de overheid wordt alsmaar belangrijker voor de competitiviteit van een land en voor het vertrouwen in de overheid. In een snel veranderende wereld worden de beleidsuitdagingen complexer en zijn de antwoorden steeds minder eenvoudig. Zeker is dat de overheid moet inzetten op kennis in plaats van controle, vertrouwen geven, efficiëntie, oplossingsgerichtheid, klantvriendelijkheid en netwerking.

Naast een kwart minder entiteiten is er ook volop ingezet op een betere en efficiëntere dienstverlening met ongeveer een vijfde minder medewerkers, zonder ontslagen en met behoud, zelfs verbetering van de dienstverlening.  "Met gedreven mensen meer kwaliteit leveren voor de samenleving is het motto”, besluit de minister-president.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is