Nieuw beleidsplan voor Vlaamse regio’s moet verblijfstoerisme bevorderen

Door Geert Bourgeois op 8 november 2013, over deze onderwerpen: Toerisme

Vlaams minister van Toerisme Geert Bourgeois stelde vandaag zijn strategisch beleidsplan toerisme 2020 voor de Vlaamse regio’s voor. Het plan zet in op het bevorderen van het verblijfstoerisme in een van de drie macrobestemmingen, namelijk de Vlaamse regio’s (Westhoek, Leiestreek, Antwerpse Kempen, Limburgse Kempen, Hageland, Vlaamse Ardennen, enz.)

De Vlaamse regio’s genereren ongeveer 2,5 miljoen aankomsten met een vrijetijdsmotief. Dat is goed voor een derde van alle vrijetijdsaankomsten in Vlaanderen. “Om optimale resultaten te bereiken in de toeristische promotie en ontwikkeling van de Vlaamse regio’s is het belangrijk dat Toerisme Vlaanderen, de provinciale toeristische organisaties en de steden en gemeenten maximaal samenwerken,” aldus de toerismeminister.

Bedoeling is om door een klantgerichte en professionele aanpak de Vlaamse regio’s te gaan promoten en ontwikkelen. Toerisme Vlaanderen zal dit doen voor de buitenlandse toeristen, de provinciale organisaties voor de binnenlandse.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is