Minister-president Geert Bourgeois kent een subsidie van 43.000 euro toe voor de restauratie van het herenhuis in de Waterstraat in Riemst

Door Geert Bourgeois op 15 mei 2019, over deze onderwerpen: Onroerend erfgoed

Geert Bourgeois, Vlaams minister-president en Vlaams minister van Onroerend Erfgoed, kent een premie van 43.399,44 euro toe voor de restauratie van een herenhuis in Riemst.

“Het herenhuis in de Waterstraat in Riemst is sinds 1995 een beschermd monument vanwege de historische waarde. Tegelijkertijd werd de omgeving van het herenhuis beschermd als dorpsgezicht. Om het pand opnieuw te kunnen gebruiken als woning en het behoud als erfgoed te kunnen verzekeren dienen er enkele restauraties te gebeuren. “ zegt minister-president Geert Bourgeois.

In deze eerste fase wordt het dak hersteld en worden ruwbouwwerken uitgevoerd die nodig zijn om de dakwerken uit te voeren. Nadien worden de gevels en het interieur van het monument gerestaureerd.

Het herenhuis werd gebouwd in het midden van de negentiende eeuw en is omgeven door een omheiningsmuur. Het gebouw heeft enkele bijgebouwtjes die ook gerestaureerd worden.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is