Minister-president Geert Bourgeois kent een subsidie van 22.000 toe euro voor de restauratie van het brouwershuis in Korbeek-Dijle (Bertem)

Door Geert Bourgeois op 16 mei 2019, over deze onderwerpen: Onroerend erfgoed

Geert Bourgeois, Vlaams minister-president en Vlaams minister van Onroerend Erfgoed, kent een premie van 22.289,30 euro toe voor de restauratie van het Brouwershuis in Korbeek-Dijle.

“Het brouwershuis werd in 1995 beschermd als monument omwille van zijn historische waarde. Het was namelijk gelegen op een strategische locatie, ter hoogte van een oud wegenkruispunt. Het dak van dit fraaie brouwershuis uit 1759 moet echter dringend gerestaureerd worden.”, zegt minister-president Geert Bourgeois.

Er zijn lekken in het dak ontstaan door kapotte dakpannen. Bij de werken worden de pannen vervangen door een beter gepast model, de aansluitingen worden verbeterd, de houten dakstructuur wordt hersteld en er komen zinken dakramen zodat onderhoud in de toekomst makkelijker wordt.

Het is nu een privéwoning met twee verdiepingen met achteraan een aantal stallen. Na de restauratie blijft het monument in gebruik als woning.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is