Minister-president Geert Bourgeois betuigt zijn medeleven bij het overlijden van Eric Defoort

Door Geert Bourgeois op 17 december 2016

Vlaams minister-president en oprichter van de N-VA, Geert Bourgeois, betuigt zijn medeleven aan de familie en nabestaanden van Eric Defoort, en in het bijzonder aan zijn echtgenote Rita. Bourgeois looft Defoort voor zijn enorme inzet voor het hedendaagse Vlaamsnationalisme en voor de Vlaamse beweging.  

Geert Bourgeois: "Eric was een eminent historicus die naam maakte met zijn doctoraalscriptie over Maurras en de Action Française. Als prof aan de KUB heeft hij tal van Vlaamse jongeren geïnspireerd tot kritisch burgerschap. Ook voor de brede Vlaamse beweging en emancipatie heeft Defoort veel betekend,  denk aan zijn boek 'Het klauwen van de historicus'."

Oprichting N-VA 
Bourgeois: "Eric heeft ons partijpolitiek Vlaamsnationalisme mee vorm gegeven. In moeilijke tijden - het uiteenvallen van de Volksunie en de start van de N-VA - was hij voor mij een steun op politiek en persoonlijk vlak. Als medeoprichter van de Nieuw-Vlaamse Alliantie was hij een van onze ideologen. Hij kwam complexloos op voor onze Vlaamse identiteit, met een ruime blik op de wereld en voor een sterk en sociaal Vlaanderen." 

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is