Minister-president Bourgeois trekt 250.000 euro uit voor bestrijding ebola in Liberia

Door Geert Bourgeois op 17 september 2014, over deze onderwerpen: Buitenlandse Zaken
Minister-president Bourgeois trekt 250.000 euro uit voor bestrijding ebola in Liberia

Minister-president Geert Bourgeois, die ook bevoegd is voor Buitenlands Beleid in de Vlaamse Regering, maakt een noodhulpsubsidie van 250.000 euro vrij voor Artsen zonder Grenzen, ter bestrijding van de ebola-epidemie in Liberia. De geboden noodhulp focust in de eerste plaats op de gezondheidswerkers die ginder vaak hun eigen leven riskeren.

Begin dit jaar brak een ebola-epidemie uit in Guinee, maar die bereikte al snel ook andere West-Afrikaanse landen zoals Sierra Leone, Nigeria en Liberia. Meer dan 1.500 mensen zijn intussen al aan de dodelijke virusziekte overleden. Die dreigt de regio van West-Afrika ook economisch te ontwrichten.

Focus op gezondheidswerkers
Het noodhulpproject van de Vlaamse Regering wil de verdere verspreiding van ebola in de Liberiaanse hoofdstad Monrovia tegengaan via gezondheidspromotie en de verdeling van 50.000 beschermings- en ontsmettingskits. Daarmee kan Artsen zonder Grenzen dertig procent van de Monrovianen bereiken.

“Onze noodhulp focust niet alleen op de slachtoffers en hun familieleden,” verklaart Bourgeois, “maar ook en vooral op artsen, verplegend personeel en andere vrijwilligers die in heel moeilijke omstandigheden moeten werken. Om de ebola-epidemie in te dammen, is het van cruciaal belang dat zij ook zichzelf kunnen beschermen.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is