Geert Bourgeois reikt prijzen uit aan buitenlandse investeerders in Vlaanderen en kan uitpakken met goede resultaten inzake buitenlandse investeringen

Door Geert Bourgeois op 18 maart 2019, over deze onderwerpen: Buitenlands Beleid, Vlaamse regering
flanders-investment-en-trade.jpg

Vandaag reikte Vlaams minister-president Geert Bourgeois op de Foreign Investment Trophy meerdere awards uit aan buitenlandse topinvesteerders. Met dit evenement wil Flanders Investment & Trade het economisch belang van de buitenlandse investeringen onder de aandacht brengen. Vorig jaar investeerden buitenlandse bedrijven nog 4,24 miljard euro in Vlaanderen: goed voor het hoogste bedrag ooit. Bovendien werden zo 5.339 directe jobs gecreëerd.

“Sinds het aantreden van deze Vlaamse regering werden niet minder dan 1058 nieuwe buitenlandse investeringsprojecten opgestart. Goed voor bijna 14 miljard Euro aan investeringen en 24.000 rechtstreekse jobs. Een resultaat om trots op te zijn! Herfederaliseren van het export- en investeringsbeleid zou nefast zijn.”, aldus een trotse Vlaams minister-president Geert Bourgeois.

Borealis kreeg uit handen van Vlaams minister-president Geert Bourgeois de hoofdprijs Foreign Investment of the Year Trophy 2019. De Oostenrijkse multinational pompt maar liefst 1 miljard euro in de bouw van een nieuwe propeenfabriek op zijn bestaande site in Kallo, in de haven van Antwerpen.

De Peruaanse hightech producent van onder andere autoglasonderdelen AGP Group won de Newcomer of the Year Trophy 2019. Het bedrijf investeerde 90 miljoen Amerikaanse dollar in de overname van productiebedrijf Soliver en de opening van een Europees hoofdkwartier in Gent. In 2017 werd nog een handelsmissie georganiseerd met het FIT-kantoor te Lima en met Vlaams minister-president Geert Bourgeois.

Tot slotte kreeg de Japanse multinational Daikin de prestigieuze Lifetime Achievement Trophy 2019. Daikin, vooral gekend voor de koelsystemen, begon het Europese verhaal in Oostende als een zuivere opslagplaats. Sindsdien groeide dit filiaal uit tot de internationale productie- en R&Dhub van het bedrijf. Al 45 jaar is het een innovatieve parel aan de Vlaamse kust.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is