Geert Bourgeois over flauwe mea culpa Von der Leyen: “Men zou beter gewoon toegeven dat er fouten gemaakt zijn”

Door Geert Bourgeois op 10 februari 2021, over deze onderwerpen: Europees beleid, Coronacrisis
Geert Bourgeois

“Dit was een vuurdoop voor de Europese Commissie. En daar is ze niet in gelukt.” Europarlementslid Geert Bourgeois toonde zich in Terzake allerminst onder de indruk van het in zijn ogen flauwe mea culpa dat Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen woensdag sloeg naar aanleiding van de belabberde Europese vaccinatie-aanpak. “We zijn te traag, we zijn te laat. De cijfers spreken voor zich. Om dan te zeggen: ‘er zijn misschien fouten gemaakt, we zijn misschien te optimistisch geweest’… Men zou beter gewoon toegeven dat er fouten gemaakt zijn en er lering uit trekken.”

Auteursrechten afschaffen

Bourgeois kantte zich resoluut tegen een eventuele verplichte opheffing van de vaccinpatenten. “Dat zijn intellectuele eigendommen. Het is dankzij de competitie tussen de farmabedrijven dat we zo snel die vaccins hebben.” De redenering dat de mensen die de vaccins hebben ontwikkeld, opgeleid zijn met overheidsgeld, houdt volgens Bourgeois geen steek. “Gaan we de auteursrechten afschaffen omdat alle auteurs opgeleid zijn aan onze scholen?”

Bekijk Geert Bourgeois in Terzake op VRT nu (beschikbaar tot 12 maart 2021) over de Europese aankoopstrategie van coronavaccins.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is