Geert Bourgeois over aanstelling van Okonjo-Iweala: “Eerste stap tot herstel van wereldhandelsorganisatie”

Door Geert Bourgeois op 16 februari 2021, over deze onderwerpen: Buitenlandse handel
Geert Bourgeois

Ngozi Okonjo-Iweala werd maandag voorgesteld als de nieuwe secretaris-generaal van de Wereldhandelsorganisatie (World Trade Organization, WTO). Geert Bourgeois, Europarlementslid en lid van de commissie Internationale handel, reageert enthousiast op haar aanstelling in De Ochtend op Radio 1.

Geert Bourgeois ziet de aanstelling van Okonjo-Iweala als een grote stap naar het redden en het herstel van de wereldhandelsorganisatie. “De WTO lag een hele tijd op apegapen. Nu is er gelukkig de aanstelling van directeur-generaal Ngozi Okonjo-Iweala. Een eerste stap tot versterking van het multilateralisme. De wereldhandelsorganisatie moet met faire regels welvaart en stabiliteit creëren.”

Gelijk speelveld met duidelijke handelsregels

Bourgeois ziet een belangrijke rol voor de WTO weggelegd in het conflict tussen China en de VS: “China is de grootste handelspartner van de EU geworden en zal de grootste economie ter wereld worden. De WTO moet China, als systemische rivaal van de EU en de VS, ertoe brengen om mee te gaan in een gelijk speelveld met duidelijke handelsregels.”

Beluister Geert Bourgeois in De Ochtend op Radio 1.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is