Consumentenvertrouwen stijgt weer

Door Geert Bourgeois op 22 december 2015, over deze onderwerpen: Economie, Financiën
Consumentenvertrouwen stijgt weer

Het Vlaamse consumentenvertrouwen zit in het laatste kwartaal van 2015 opnieuw in de lift. De Vlamingen zien de economische situatie alsmaar verbeteren en in het kielzog daarvan neemt de werkloosheid af. De Vlamingen zijn ook weer optimistischer over hun persoonlijke financiële situatie en hun spaarvermogen.

We komen van ver. Het Vlaamse consumentenvertrouwen brokkelde af in de loop van 2014. Dat kwam vooral doordat de Vlamingen de algemene economische toestand niet rooskleurig inschatten in dat jaar. Maar vanaf oktober 2015 ebt de onrust weg en het vertrouwen van de Vlaamse consumenten neemt in de laatste drie maanden van 2015 beduidend toe. Dat heeft vooral te maken met de positievere ervaring van de economische situatie en de dalende werkloosheid. Opvallend is dat de Vlamingen ook iets optimistischer worden over hun persoonlijke financiële situatie en hun spaarvermogen.

“Ondanks de negatieve sfeerschepping omtrent de besparingen aan het begin van deze regeerperiode, is het vertrouwen zowel bij bedrijven als bij de consumenten opnieuw sterk aan het groeien. Het is dan ook belangrijk voor onze economie dat we dit positivisme blijven behouden”, concludeert minister-president Geert Bourgeois.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is