Bourgeois maakt 250.000 euro noodhulp vrij voor Sulawesi

Door Geert Bourgeois op 7 oktober 2018, over deze onderwerpen: Buitenlands Beleid, Vlaamse regering

Minister-president Geert Bourgeois, ook bevoegd voor buitenlands beleid en ontwikkelingssamenwerking, maakt 250.000 euro noodhulp vrij voor de inwoners van het getroffen eiland Sulawesi in Indonesië.

Op vrijdag 28 september is het eiland Sulawesi geteisterd door een zware aardbeving gevolgd door een Tsunami. 1,5 miljoen mensen werden getroffen door de ramp. “Volgens een officieel rapport van de Verenigde Naties hebben bijna 200.000 mensen op Sulawesi nood aan dringende humanitaire hulp. Met deze bijdrage geven we gehoor aan deze urgente oproep om de slachtoffers van de tragedie bij te staan”, aldus Bourgeois.

Het geld zal gestort worden aan het consortium 12-12 dat 7 ngo’s verenigt die actief zijn op het gebied van humanitaire hulp: Caritas International, het Rode-Kruis Vlaanderen, Handicap International, Dokters van de Wereld, Oxfam Solidariteit, Plan International België en Unicef België.  Ze starten hulpprogramma’s op met medische, sanitaire en psychosociale bijstand, drinkbaar water en bescherming van kwetsbare groepen zoals kinderen.

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is