200.000 euro voor Rohingya-vluchtelingen

Door Geert Bourgeois op 12 oktober 2017, over deze onderwerpen: Buitenlands Beleid

Minister-president Geert Bourgeois kent een subsidie toe van 200.000 euro aan het Rode Kruis Vlaanderen voor hulpverlening aan de toenemende stroom Rohingya-vluchtelingen naar Bangladesh.

Sinds augustus is er een escalatie van het geweld in de staat Rakhine in Myanmar, waar de Rohingya, een etnische minderheid, leven. Het geweld zorgt voor een enorme instroom van vluchtelingen in Bangladesh. Er hebben nu meer dan 500.000 mensen, vooral vrouwen en kinderen, de grens overgestoken. 

Een van de belangrijkste humanitaire prioriteiten is toegang tot veilig water en sanitair voor nieuw aangekomen vluchtelingen”, zegt de minister-president. “Met deze Vlaamse bijdrage biedt het Rode Kruis steun aan 3.000 gevluchte gezinnen (15.000 personen)  in Bangladesh. Deze gezinnen worden er verder geholpen met essentiële noodhulpgoederen zoals jerrycans, emmers en hygiënekits”.

Het Rode Kruis van Bangladesh werkt al meerdere jaren in de regio en heeft een uitgebreide werking voor de opvang van vluchtelingen uitgebouwd. Door de actuele escalatie riep de Rode Kruis beweging op om de hulpverlening te vergroten. 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is