2 miljoen voor gezondheidsdiensten voor jongeren en vrouwen in Mozambique

Door Geert Bourgeois op 16 december 2016, over deze onderwerpen: Buitenlands Beleid

Op voorstel van minister-president Geert Bourgeois, bevoegd voor buitenlands beleid en ontwikkelingssamenwerking, kende de Vlaamse Regering vandaag een subsidie toe aan Doctors with Africa voor een project dat de seksuele en reproductieve gezondheid bij adolescenten en vrouwen in Mozambique wil verbeteren. De Vlaamse regering maakt voor dit project 2 miljoen euro vrij.

Doctors with Africa (CUAMM) werkt al sinds 1978 in Mozambique en heeft een goede reputatie opgebouwd. Met dit programma wil de NGO de seksuele en reproductieve gezondheid bij adolescenten en vrouwen in Mozambique verbeteren. Specifiek voor adolescenten gaat het hier over contraceptie en preventie van HIV-besmetting en voor vrouwen over de preventie van baarmoederhals- en borstkanker en vaginale fistels.

Het project focust in de eerste plaats op het verbeteren van de gezondheidsdiensten door deze meer jongerenvriendelijk en –toegankelijk te maken en door de competenties van de dienstverleners te verbeteren. Daarnaast wil het ook het aanbod van preventieve en curatieve diensten met betrekking tot vrouwspecifieke aandoeningen vergroten.

Doctors with Africa zal met dit programma ongeveer 200.000 jongeren en adolescenten in de provincie Tete in Mozambique bereiken. Het project start in 2017 en loopt 4 jaar.

 

Minister-president Geert Bourgeois: “Mozambique heeft een zeer jonge en arme bevolking. De ongelijkheid tussen arm en rijk, stad en platteland, man en vrouw is groot. Vlaanderen focust in zijn samenwerking met Mozambique op gezondheid en het ontwikkelen en uitvoeren van een efficiënt en effectief gezondheidsbeleid op nationaal vlak. En met bijzondere aandacht voor de meest kwetsbare groepen zoals adolescenten en jonge vrouwen”.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is