1.148.000 euro voor de restauratie van de Onze-Lieve-Vrouwekerk in Oudenburg

Door Geert Bourgeois op 18 april 2018, over deze onderwerpen: Onroerend erfgoed
Onze-Lieve-Vrouwekerk in Oudenburg

Geert Bourgeois, Vlaams minister-president en Vlaams minister van Onroerend Erfgoed, kent een premie van 1.148.247,72 euro toe voor de restauratie van de Onze-Lieve-Vrouwekerk in Oudenburg.

Het stadsbestuur van Oudenburg gaat de neogotische Onze-Lieve-Vrouwekerk in Oudenburg restaureren. “De ruime Onze-Lieve-Vrouwekerk, die wel eens de naam kathedraal krijgt, ligt in het centrum van Oudenburg. Ze staat in het midden van het voormalige Romeinse castellum, dat zich eeuwen voordien in Oudenburg bevond. Met deze premie bewaren we deze unieke parel voor de toekomstige generaties”, aldus minister-president Geert Bourgeois.

Er worden restauratiewerken uitgevoerd aan de fundering, riolering, muren, gewelven, dak en gevels van de kerk en de glas-in-lood-ramen. In een vorige restauratiefase werd de toren opgeknapt. Een interieurrestauratie is in opmaak.

Na de uitvoering van de interieurrestauratie zal de kerk volledig gerestaureerd zijn. Tijdens de restauratie blijft de kerk in gebruik voor erediensten.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is