100.000 euro voor projecten in Palestina die inzetten op interculturele dialoog

Door Geert Bourgeois op 5 mei 2018, over deze onderwerpen: Buitenlands Beleid

Minister-president Geert Bourgeois, ook bevoegd voor buitenlands beleid, maakt 100.000 euro vrij voor culturele projecten in Palestina. “Cultuur stimuleert de interculturele dialoog, het is een middel om een aantal fundamentele waarden en normen in ons buitenlands beleid onder de aandacht te brengen”, aldus minister-president Bourgeois.

De subsidie van 100.000 bestaat uit drie delen. 35.000 euro voor de vzw Connexion, 35.0000 euro voor het Palestinian Circus en 30.000 euro voor de al Kamandjati muziekschool.

35.000 euro aan vzw Connexion voor de toekomstige samenwerking met de A.M. Quattan Foundation.

Vzw Connexion en A.M. Quattan Foundation hebben dit jaar het “Under Construction” festival gerealiseerd. Dit cultureel festival met een luik in Gent en Palestina zet in op samenwerking en coproductie eerder dan op representatie van een cultuur. Op die manier geeft het een duurzame impuls aan de relaties tussen Vlaanderen en Palestina. “Het festival is geen eindpunt maar het begin van een nieuwe samenwerking en een interculturele dynamiek die Vlaanderen met deze subsidie verder wil ondersteunen”, legt minister-president Bourgeois uit.

 

35.000 euro voor het Palestinian Circus

De Circusschool Palestinian Circus stimuleert de creatieve mogelijkheden van jongeren tussen 10 en 25 jaar in Palestina en sloeg eerder de handen in elkaar met de Brusselse vzw Circus  Zonder Handen. “Door middel van circus, probeert men de Palestijnse jongeren zelfbewust te maken en in staat te stellen om constructief en positief met elkaar in dialoog te gaan met als doel de samenleving op een positieve manier vorm te geven. Een project waar Vlaanderen graag aan bijdraagt”, zegt minister-president Bourgeois

 

30.000 euro voor de Al Kamandjâti Muziekschool

De Al Kamandjâti muziekschool verzorgt muzieklessen voor Palestijnse kinderen en tracht het Palestijns muzikaal erfgoed te bewaren. “Het project zet in op creatieve vaardigheden en culturele zelfontplooiing”, besluit minister-president Bourgeois.

 

Open en vrije samenleving

Een eerste fase van potentieel conflict is het gebrek aan contact en onwetendheid. Zelfbewuste jongeren zijn in staat constructief en positief met elkaar in dialoog te gaan. We moedigen dit aan in de hoop dat ze hun samenleving in de toekomst op een positieve manier vorm zullen geven. Door projecten als het “Under Construction Festival” te ondersteunen zetten we in op een open en vrije samenleving”, besluit minister-president Bourgeois.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is