Geert Bourgeois: “Vlaanderen heeft al een ambitieus en onderbouwd klimaatplan”

Door Geert Bourgeois op 13 december 2018, over deze onderwerpen: Energiebeleid, Klimaat
Geert Bourgeois in Terzake

“Ik wil morgen mijn handtekening zetten onder vijftig procent CO2-reductie. Alleen wil ik dan dat de ministers van Energie en Klimaat aantonen dat we dat kunnen halen én dat dat betaalbaar blijft voor onze gezinnen en onze bedrijven.” Vlaams minister-president Geert Bourgeois weerlegt in Ter Zake de kritiek als zou Vlaanderen, en in het bijzonder de N-VA, systematisch op de rem staan inzake strengere klimaatnormen.

Drie kwartier om tekst goed te keuren

Afgelopen week verzamelde de wereld in het Poolse Katowice voor een klimaattop. België onderschreef de ‘High Ambition Coalition’-verklaring niet, zogezegd omdat Vlaanderen de ondertekening blokkeert. Geert Bourgeois spreekt dat tegen. “Op vrijdag om 11.16 uur ontvingen wij de tekst van de verklaring met het verzoek om uiterlijk tegen 12 uur onze goedkeuring te geven. Maar zo werk ik niet als Vlaams minister-president. Ik wil dat dat verdrag eerst op de Vlaamse Regering komt”, zei hij.

Ambitieus klimaatplan

Minister-president Bourgeois wees er nog op dat Vlaanderen in juli een klimaatplan goedkeurde, met “ambitieuze doelstellingen en onderbouwde maatregelen”. Op een gelijkaardig federaal plan is het volgens Geert Bourgeois nog altijd wachten.

Bekijk hier Geert Bourgeois in Terzake.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is