Reactie minister-president Geert Bourgeois op berichtgeving over ontvoeringen en martelingen homoseksuelen in Tsjetsjenië

Door Geert Bourgeois op 12 april 2017
Geert Bourgeois

Vlaams minister-president Geert Bourgeois reageert bezorgd op de berichtgeving over ontvoeringen en martelingen van homoseksuelen in de Russische deelrepubliek Tsjetsjenië. Hij schaart zich achter de oproep van Europees Buitenlandvertegenwoordiger Federica Mogherini om een grondig onderzoek te voeren.

Geert Bourgeois: “De mensenrechten zijn richtinggevend in het internationale beleid van Vlaanderen. LGBT-rechten maken hier uiteraard integraal deel van uit. De berichtgeving van de afgelopen dagen in Russische en internationale media zijn verontrustend. Ik ben ook uitermate bezorgd over de eerste reacties van zowel de Russische als de lokale Tsjetsjeense autoriteiten, die het probleem minimaliseren of zelfs weglachen, dit terwijl de rechten van holebi’s in Rusland al jaren worden geschonden. Er moet snel opheldering komen hierover en dit is alleen mogelijk door een onafhankelijk onderzoek naar deze berichten, en een duidelijk optreden van de plaatselijke autoriteiten.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is