€53.150 aan projectsubsidies voor biografie over zuster Jeanne Devos

Door Geert Bourgeois op 28 juni 2018, over deze onderwerpen: Vlaamse regering

Op voorstel van minister-president Geert Bourgeois verleent de Vlaamse Regering een projectsubsidie van 53.150 euro aan de KU Leuven om het leven en werk van zuster Jeanne Devos te documenteren. “De manier waarop zuster Devos zich nu al meer dan 50 jaar inzet voor de hulp aan de allerarmsten in de sloppenwijken van Bombay, India is een bron van inspiratie voor velen in Vlaanderen en ver daarbuiten. Deze biografie zal niet alleen als naslagwerk kunnen dienen maar ook als een gids voor het engagement van toekomstige generaties in binnen- en buitenland”, aldus minister-president Geert Bourgeois.

Zuster Jeanne Devos verricht sinds 1963 liefdadigheidswerk in India. Ze richtte er de National Domestic Workers Movement op, die zich ontfermt over verschopte straatkinderen en misbruikt huispersoneel. Een prestatie die aantoont dat het niet onmogelijk is om met een groep mensen in armoede een beweging op te starten die krachtig genoeg is om zichzelf te dragen en zelfs tot internationale fora zoals de Internationale Arbeidsorganisatie (IAO) door te dringen.  

Een biografisch standaardwerk over zuster Jeanne Devos en haar levenswerk zal een onmisbaar document worden en bovendien bijdragen aan de internationale uitstraling van Vlaanderen”, besluit minister-president Bourgeois.

Uitgeverij Lannoo zal de uitgave verzorgen en in Vlaanderen en Nederland verspreiden.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is