Bourgeois maakt 150.000 euro noodhulp vrij voor Kasai

Door Geert Bourgeois op 11 mei 2018, over deze onderwerpen: Buitenlands Beleid

Vlaams minister-president Geert Bourgeois, ook bevoegd voor Buitenlands Beleid, maakt onmiddellijk 150.000 euro noodhulp vrij voor de jonge slachtoffers van de hongersnood in de Congolese regio Kasai.

Een recent rapport van Unicef wijst uit dat dringend humanitaire hulp nodig is voor 2,3 miljoen kinderen in Kasai. Ten gevolge van een reeks gewelddadige conflicten in de zuidelijke Congolese provincie hebben heel wat families hun landbouwgronden niet kunnen bewerken. In sommige gebieden werden daardoor drie oogstseizoenen gemist waardoor er grote hongersnood ontstond. 770.000 Congolese kinderen zijn ernstig ondervoed en maar liefst 400.000 dreigen te sterven door ondervoeding. Volgens Unicef is er dringend extra hulp nodig.

De minister-president besliste naar aanleiding van dit rapport om onmiddellijk 150.000 euro vrij te maken voor de noodsituatie in Kasai. Minister-president Geert Bourgeois: "Hiervoor zullen we samenwerken met Unicef dat al ter plaatse hulpprojecten uitvoert. UNICEF intensiveert de distributie van voedsel naar gezondheidscentra en ziekenhuizen om ondervoede kinderen te behandelen en breidt zijn opleidingsactiviteiten voor gezondheidswerkers in de gemeenschap verder uit om de beste voedingspraktijken te bevorderen”.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is